Little Bulgarian School

Дайте шанс на децата!

Под този призив преминава благотворителната кампания за набиране на средства за сграда, която да се превърне в Български културен и образователен дом в района на Чикаго. В него децата ще имат възможност не само да говорят двата езика, но и да опознаят двете култури – богатство, което не могат да придобият другаде!
Обект на внимание е училищната сграда на 711 Chelmsford Ln, Elk Grove Village. Акцията е проект на Инициативния комитет при „Малко българско училище и фолклорен клуб „Верея” , фондация „ Експертни инициативи” и този път с с любезното домакинство на Коперникус център. Тя е пета от поредицата събития по пътя към голямата цел- училище в района на Елк Гроув Вилидж, в което могат да бъдат приютени : детска градина, съботно-неделно училище, танцови клубове, библиотека, спортни отбори, малък кафе-театър и клубове на млади изобретатели.
С богата празнична програма , в която участват модерният балет на училището, детската вокална група, фолклорните състави , театралната трупа „ БГ фолк клуб Верея”, фолклорен състав „Малката Верея” и Детски хор при МБУ. Децата ще покажат своите умения и таланти и ще дадат израз на волята си да имат повече възможности за „срещи с българската култура”. В концерта ще вземат участие изпълнители от Чикаго. Сред тях са талантливите и очарователни момичета от вокалното трио’ Джърси гърлс”, виртуозният изпълнител на пиеси за акордеон- Наско Димитров, поетесата Калина Томова, автор на неповторима лирика и нежни импресии и магнетичният дует „Минкови”
Специално за събитието от България пристига и звездата на българската естрада, „човекът-глас”, певецът Красимир Аврамов.
В края на концерта децата ще получат и вкусни сладки с подаръци, приготвени от магазин „Малинчо”.
Медийни партньори на събитието са: вестник: „България сега”, вестник „България”,и електронното издание”Евро Чикаго”.
Приходите от концерта ще бъдат преведени от инициативния комитет в сметката на Go Fund Me. Поздравление и благодарност към всички участници- благодарим за доверието и подкрепата !
Инициативен комитет „ Дайте шанс на децата”

$25.00 - $45.00

Tickets

→ For Directions + Parking + Dining + Hotel Discounts please visit the Copernicus Center website. (link opens in new tab)

Upcoming Events
Copernicus Center